top of page

Veelgestelde vragen

Waarom heb je een website nodig?

Als je op al social media zit en via die weg je doelpubliek kunt bereiken, waarom heb je dan nog een website nodig? Wel, een website is veel vrijere en creatievere manier om jezelf en je producten/diensten te tonen aan de wereld. Op je website kun je naar hartelust functionaliteiten als online boekingen, blogs, webshops, galerijen… inbouwen. En dit allemaal volledig naar jouw smaak! Je kan zelf spelen met de teksten, afbeeldingen, video’s, kleuren, lettertypes… Hier heb je allemaal controle over. Op deze manier is je website echt helemaal een stuk van jezelf, jouw eigen plekje.

 

Dit in tegenstelling tot social media, waar je afhankelijk bent van het platform en hun functionaliteiten, hun layout, hun branding, hun algoritmes. Social media heeft best veel regels waar je je aan moet houden. Op elk moment kunnen zij deze regels veranderen, of content gaan censureren, of je account zelfs blokkeren.

Een website creëren is je eigen online vrijheid innemen. Websites vormen een decentralisatie van content, in tegenstelling tot de tendens tot centralisatie van social media (waar vrijwel alle macht en omzet ligt bij een handvol bedrijven).

Wat wordt er van jou verwacht tijdens het proces van webdesign?

Ik maak websites volgens het principe van co-creatie en aligment. Dit wilt zeggen dat ik in afstemming ga met de ziel van je website en luister naar haar noden en wensen. Daarnaast luister ik ook naar jouw noden en wensen. Het uiteindelijke resultaat (jouw droom-website) zal niet alleen van mijn werk afhangen, maar ook van jouw input.

Bij het begin van het proces geef ik jou wat huiswerk mee, zo mag je o.a. delen wat jou inspireert en welke informatie je website zoal moet bevatten. Ook tijdens het ontwerpproces blijf ik om jouw input vragen, zodat jij helemaal tevreden bent met het eindresultaat.

Dit proces vergt dus wel wat inzet en tijd van jou, plan dus best op voorhand wat tijd in je agenda hiervoor.

En maak je geen zorgen, ik ondersteun jou bij al dit werk, ik sta naast jou bij elke stap!

Waarom gebruik ik Wix?

Ik heb al verschillende platforms gebruikt voor webdesign, maar mijn favoriet is toch Wix. Wix is een heel gebruiksvriendelijk en intuïtief platform, zodat jij ook na de publicatie van de website eenvoudige zaken zelf kunt beheren. Daar bovenop is het een heel geïntegreerd systeem van werken en biedt het verschillende apps aan die  eenvoudig kunnen worden toegevoegd.

Hoe communiceren we?

Meestal gebeurt de communicatie via technologie (zoom, e-mail, whatsapp, bellen). We vinden hierin een weg die voor ons beiden werkt. Als je niet ver van mijn woonplaats Gingelom woont, kunnen we zeker eens in het echt afspreken!

Waarom verschillen de prijzen in webdesign zo?

Als je al wat hebt rondgekeken bij andere webdesigners, zul je wel gemerkt hebben dat prijzen enorm kunnen variëren. Webdesigners met zeer lage prijzen werken vaak met bepaalde templates, die ze gewoon aanpassen voor hun specifieke klanten.

Ik werk niet met templates, jouw website is uniek voor jou. Ik werk ook meer gevoelsmatig dan de meeste webdesigners. Ik voel in wat er klopt en wat er niet klopt, niet alleen op een esthetisch en functioneel niveau, maar ook op een energetisch niveau. Ik maak verbinding met de ziel van je website en help om deze in de wereld te brengen. Jouw doelpubliek voelt feilloos aan op welke frequentie jouw website vibreert en resoneert hiermee. 

Anderzijds zijn er ook webdesigners die veel hogere prijzen vragen. Ik kies er zelf voor om betaalbaar te blijven, ook voor kleine zelfstandigen die nog maar pas starten. Ik gebruik Canva voor het ontwerpen van mijn logo's, waardoor je voor een lage prijs toch al een uniek logo krijgt. Sommige webdesigners gebruiken liever Adobe software, waarbij je wel meer mogelijkheden hebt, maar waardoor de prijs van het logo ook flink naar boven gaat.

Goed om te weten: ik sta open voor ruilhandel! En: de betaling van de webdesign gebeurt in termijnen.

Waarom zijn een logo en branding zo belangrijk?

Een goed logo en duidelijke branding vormen de hoeksteen van je website. Ze vormen de fundamenten waarop je een krachtige, prachtige website kunt bouwen.

Een logo en branding zorgen namelijk voor een goed startpunt en voor een duidelijke visie in sfeer, kleuren, lettertypes, symbolen... Goed op elkaar afgestemde kleuren, lettertypes en andere elementen zorgen voor een visueel aantrekkelijke website en voor uniformiteit doorheen de pagina's. Een goed uitgekozen lettertype draagt bij tot de leesbaarheid van je website. De branding gebruik je niet alleen voor je website, maar ook voor visitekaartjes, social media, naamborden, folders...

 

Dit alles zorgt voor eenheid doorheen je bedrijf en wekt vertrouwen bij je klanten.

Moet je technisch handig zijn om een website te beheren?

Ik geef na de publicatie van je website een korte uitleg over het gebruik ervan in Wix. Als je een beetje thuis bent in technologie (als je bijvoorbeeld al vlot overweg kunt met social media), kun je met deze uitleg heel snel zelf aan de slag met het beheer van je website. Wix is, zoals hierboven al gezegd, een heel gebruiksvriendelijk en intuïtief platform. 

Moest je toch twijfels hebben over het zelf beheren van je website, kan je altijd beroep doen op mijn TRUST pakket, waarin ik zelf de dagelijkse werking van je website op mij neem.

bottom of page